Numele lui Adrian Ordean este legat pentru totdeauna de trupa Compact, chitaristul si compozitorul fiind nascut in anul 1955 la Sibiu pe 10 martie. Trupa de care si-a legat cariera si viata muzicala a fost fondata de alti sase titani ai muzicii rock printre care Teo Peter si Pascal Goelot – probabil doar cei din acea vreme il mai stiu, fiind un solist de culoare, din Congo. Urmeaza epoca Paul Ciuci si evident Leo Iorga.

Biografie Adrian Ordean

Numele lui Adi Ordean este legat de cele mai cunoscute trupe rock din Romania, anul 1981 inseamna Rosu si Negru, despre care o sa mai scriem aici – pentru ca Liviu Tudan inseamna poate pentru mine inceputurile muzicii rock. Eu l-am cunoscut pe Adrian Ordean in 1988 cand s-a alaturat trupei Compact, de care s-a despartit pentru alte proiecte in anul 1996. Avand in vedere ca trupa Compact a fost revendicata de Paul Ciuci – o alta legenda vie a rock-ului din tara noastra – Adi Ordean va canta alaturi de Leo Iorga in trupa Schimbul 3.

Adrian Ordean impreuna cu Leo Iorga infiinteaza in 2012 trupa Pact, preluand melodiile semnate de cei doi la Compact, dar si compunand melodii noi ce au reaprins flacara anilor de glorie. Pentru mine Adi Ordean inseamna Chitaristul perfect, la fel cum la tobe locul este ocupat de Ovidiu Lipan – aka Tandarica! As vrea sa va mai amintesc ca trupa Rosu si Negru a fost infiintata in 1963, la Bucuresti. Mutata la Iasi, formatia inseamna Nancy Brandes si alt stil de muzica. Nu intamplator v-am zis de Ovidiu Lipan “Tandarica”, si el fiind membru la inceput al acestei trupe ce a pus bazele rock-ului in Romania.

Adrian Ordean
Biografie Adrian Ordean

Biografii noi:

  • Nu sunt biografii noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *