Nicola sau pe numele ei real Nicoleta Alexandru s-a nascut in 1968 la Bucuresti, deci nu mai este de mult o tinerica, insa a trecut prin atatea tragedii incat cu greu mai poti intelege de unde are inca energie sa cante. Eu mi-o amintesc de acum peste 10 ani, cand ascultam cu drag melodia “Dincolo de nori” impreuna cu prietena mea. Au trecut anii, peste noi dar si peste Nicola. Sora ei a parasit-o, o pierdere peste care artista a trecut cu greu.

Nicoleta Alexandru sau Nicola – scurta biografie

Prima data Nicola a facut cunostinta cu scenea in 1985, cand eu eram in armata, la Constanta. Asa ca am dat cu ochiide ea la Festivalul de la Mamaia, unde a facut o impresie buna, cel putin celor de la teatrul FAntazio, ca au si premiat-o. Despre tupa Adaggio nu stiu daca ati auzit, dar ei faceu deschiderea in concertele Holograf din acea vreme. Nu uitati ca era vorba de perioada de pana in 1988, aidca cand trupa lui Dan Bittman canta rock!

Dupa revolutie Nicola – Nicoleta Alexandru – pleaca sa cant eprin Europa, unde face si ceva bani dar si o impresie buna. Experientele din Romania, desi numeroase, nu mi se par relevante. Canta cu Riff, isi incearca norocul la preselectiile de la Eurovision, etc. Desi este al doilea album al artistei, Turquoise – mi se pare mai bun decat primul – “Cu tălpile goale”, ce a fost difuzat la radio in disprare.

A urrmat o cariera cu suisuri si coborasuri pana prin 2009, cand a luat o scurta pauza – mai fortata, mai de buna voie. In 2014 reapare pe scena, parca mai viguroasa ca inainte, in ciuda varstei care-si spune totusi cuvantul. Atat ca aspect fizic cat si ca energie creativa.

Nicoleta Alexandru - Nicola
Nicoleta Alexandru sau Nicola – scurta biografie

Biografii noi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *