Adrian Ursu s-a nascut la Ialoveni, fiind astazi unul dintre promotorii romanismuli in Republica Moldova. Desi nu provine dintr-o familie de muzicanti, atunci cand tatal sau, sofer de cursa lunga i-a facut cadou niste clape, Adrian Ursu si-a descoperit vocatia si talentul. Incepand cu varsta de 11 ani, cariera lui Adrian Ursu a inceput lungul drum catre celebritate. Nascut intr-o zi importanta pentru Republica Moldova, 31 august 1983, ziua in care Moldova sarbatoreste Limba Romana, Adrian Ursu a debutat cu prima sa melodie, dedicata sotilor Ion si Doina Aldea Teodorovici, la varsta de 12 ani.

Adrian Ursu
Adrian Ursu

Scoala de muzica din Ialoveni i-a fost de folos, urmand apoi Conservatorul, Adrian Ursu a reusit sa-si compuna majoritatea cantecelor. La Festivalul Concurs ”Maluri de Prut”  din anul 1999 a primit premiul 3, apoi a repetat performanta si in 2000. O perioada este urmarit de premiul III, chiar si in cadrul unor concursuri internationale, cum este cel din Italia – ”More druzei”.

Un an bogat este 2003, cand Adrian Ursu lanseaza primul sau album etno, ”La bine si la greu”, ca o prefata poate pentru viitoarea casatorie cu Doina Cernavca, alaturi de care Adrian Ursu spunea ca-si va petrece restul vietii incepand cu 2009. Totusi in cele din urma Adrian Ursu si Doina Cernavca au divortat.

Biografii noi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *