Pentru mine Dan Bittman inseamna Iris si Holograf, “Umbre pe cer” si “Banii vorbesc“, mai ales ca amandoi suntem nascuti in martie 1962, in Bucuresti. In 1985 eram deja student, iar Dan Bittman a devenit solistul trupei Holograf [ infiintata in anul 1978 de catre Mihai Pocorschi ]. Eram unul dintre spectatorii ce veneau in fiecare weekend in sala de la Grigore Preoteasa, sa ascult muzica si sa dansez asa cum o faceam noi tinerii din acea epoca. Pentru cine nu stie chiar si Gabriel Cotabita a fost solist al trupei Holograf in anul 1983, deci acestea au fost inceputurile.

Biografie Dan Bittman

Revenind la Dan Bittman, solistul trupei Holograf ce a adus trupa pe prim-planul scenei rock din Romania, despartirea de trupa a lui Gabi Cotabita a dus la “achizitionarea” unui nou solist, de data asta definitiv. Anul 1984 a insemnat pentru Dan Bittman epoca Iris – locul de solist vocal fiind lasat vacnat dupa plecarea lui Cristi Minculescu – iar apoi asa cum am zis mai sus, Holograf si primul sau disc cu trup ain 1987.

Inainte de Revolutie Dan Bittman a scos trei discuri cu trupa Holograf, de la 2 la 4, apoi in 1990 a aparut World Full of Lies – o versiune in engleza a hiturilor anterioare. In 1992 apare discul “Banii vorbesc”, apoi stilul trupei se schimba, urmand asa zisa perioada romantica, ce a culminat cu indragita melodie Ti-am luat un inel. Evident ca urmeaza emisiuni la TVR, cine nu a vazut macar odata Danutz SRL sau Bravo Bravissimo. A trecut si printr-o perioada mai grea , in care se putea sa-si piarda vocea. Se intrampla in 2015, dar se pare ca a trecut de acest episod, a renuntat la obiceiuri mai nesanatoase si speram noi sa ne incante cu noi melodii. Eu unul le prefer pe cele rock, macar la nivelul colaborarii cu fostul solist Irtis, Cristi Minculescu – S-aprindem Tortele – o melodie controversata si suspecta de plagiat.

Dan Bittman
Biografie Dan Bittman

Biografii noi:

  • Nu sunt biografii noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *