Se știe că bunica lui Leonardo DiCaprio, Helen Indenbirken – născută Elena Smirnova – s-a născut în Rusia prerevoluționară. În interviurile sale, fosta Elena Smirnova a spus că gătește clătite de casă cu cartofi pentru nepotul ei.

La mijlocul anilor 2000, în articolele publicate unul după altul pe internet, au început să scrie în mod activ că bunica lui Leonardo DiCaprio s-a născut în Perm. De ce insistă atât de mult rușii că o vedetă de la Hollywood, vestul asta împuțit si detestabil are ceva legat de Rusia? Am decis să aflăm dacă este așa sau nu.

O serie de articole biografice despre DiCaprio spun că bunica sa Elena Stepanovna Smirnova s-a născut în Rusia prerevoluționară în 1915, iar orașul se numește Perm. Apoi a emigrat împreună cu părinții ei în Germania, unde au început să-i spună Helen. Aici s-a căsătorit cu Wilhelm Indenbirken.

„Ne-am mutat în State la începutul anilor 50”, a spus Indenbirken într-un interviu din 1998, retipărit de multe publicații internaționale, inclusiv cele rusești (nu am putut găsi sursa originală). — Fiica mea s-a născut într-un adăpost de bombe în 1943, în timpul unui raid aerian. Au fost vremuri grele. Dar am emigrat în America în 1955, și nu în 1943, așa cum scriu unele ziare. Și cum a fost posibil acest lucru în timpul războiului? În New York locuiam într-un sector în care erau mulți nemți. În 1985, eu și soțul meu am părăsit „modul de viață american” și ne-am întors în Germania.

Fiica ei Irmelin s-a căsătorit cu scriitorul, editorul, artistul de benzi desenate și artistul de performanță George DiCaprio. În 1974, l-au avut pe Leonardo, numit după Leonardo da Vinci pentru că, potrivit mamei sale, ea s-a uitat la picturile lui în timpul sarcinii.

Devenit deja vedetă, DiCaprio și-a vizitat bunica în Or-Erkenshvik când programul de filmări i-a permis, iar ea a venit să-și viziteze nepotul în SUA. Ea a participat la filmările Titanic în Mexic și l-a însoțit pe Leonardo la premiera filmului la Londra. Ea a comunicat cu nepotul ei în engleză, dar uneori în germană.

Nici Leonardo, nici Helen însăși nu au numit orașul în care s-a născut bunica rusă în interviurile celebre.

În 2010, în cadrul forumului Tiger, Leonardo DiCaprio s-a întâlnit cu Vladimir Putin, care era prim-ministru în acei ani.

„Da, numele strămoșilor mei erau Smirnov”, a spus atunci DiCaprio. „Dacă bunica mea ar fi aici, ți-ar vorbi în rusă”, a spus actorul. — Mi-am dorit mereu să o aduc pe bunica la Sankt Petersburg, dar, din păcate, aceste planuri nu mai erau destinate să se împlinească, de vreme ce ea s-a stins din viață acum 2 ani. Helen Irmelin a murit la vârsta de 93 de ani.

De ce Perm?
Pe internet au fost publicate versiuni diferite despre locul de naștere al lui Helen Indenbirken. Acestea au fost Odesa, regiunea Chelyabinsk, iar mai târziu Perm. Nu se știe de unde provine versiunea despre originea Perm a bunicii actorului. Poate că motivul a fost informații care au apărut cândva pe unul dintre forumurile Perm. O persoană necunoscută a scris că o verișoară a bunicii lui Leonardo a trăit în Perm.

De asemenea, angajații Arhivei de Stat a Teritoriului Perm nu au putut răspunde la întrebarea despre legăturile bunicii artistului cu Perm.

„Am căutat mult timp informații despre acest subiect, ba chiar am trimis o scrisoare lui Leonardo însuși, dar el nu a răspuns și noi, din păcate, nu am găsit nicio informație”, numele Elena Stepanovna Smirnova, din păcate, este foarte comun.

În 2016, publicația Perm News a apelat la arhivele orașului german Or-Erkenschwick, unde a locuit Helen Indenbirken. Potrivit personalului arhivei, Helen s-a născut nu în Perm, ci în Odesa, care se află acum pe teritoriul Ucrainei moderne.

Biografii noi:

  • Nu sunt biografii noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *