Site-ul nostru nu ar fi fost complet daca nu am fi avut si rubrica regizori, mai ales ca de cativa ani, Romania castiga premii internationale la mai toate festivalurile de film importante. Vom incepe cu o scurta biografie Peter Călin Netzer, pentru a omagia si noi premiul castigat de acesta la festivalul de film de la Berlin, Ursul de Aur.

Pozitia copilului
Pozitia copilului

Este de mentionat si faptul ca filmul sau recent, Pozitia copilului, a castigat si Premiul FIPRESCI. Regizorul Peter Călin Netzer s-a nascut la Petroşani la data de  01 mai 1975. Probabil ca data nasterii i-a ajutat in cariera, caci a muncit mult, si a castigat recunoasterea internationala la varsta de 37 de ani.

Ca orice roman de succes,  la varsta de 8 ani emigreaza in Germania impreuna cu familia. Se stabilesc la  Stuttgart si in anul 1994 termina liceul. Probabil ca atras de meleagurile natale, revine in Romania si urmeaza cursurile Academiei de Teatru si Film din Bucuresti, sectia Regie. In 1999 obtine diploma de regizor de film, apoi premiile incep sa se acumuleze, primele sale filme premiate fiind la Locarno,  Salonic şi Tiff pentru regia filmelor Maria şi Medalia de onoare.

Iata ca o noua poveste romaneasca impresioneaza juriul de la Berlin, povestea unei mame care ar face totul pentru fiul ei. Desi comentatori mai putin avizati, cum ar fi CT Popescu (inginer ziarist) nu apreciaza filmul, iata ca altii, probabil mai avizati, l-au premiat.

Asteptam cu interes evolutia lui Peter Călin Netzer, acum ca usile i s-au deschis larg, pentru confirmarea internationala!

In curand veti gasi pe pagina noastra de FaceBook si varianta online a filmului Pozitia copilului, acesta fiind cerut de catre sute de cititori ai site-ului nostru. Va reamintim ca premiera filmuluiPozitia copilului in Romania va avea loc la data de 08.03.2013, zi in care eu voi implini fix 48 de ani!

Biografii noi:

  • Nu sunt biografii noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *