A sosit timpul sa-i aducem un momagiu compozitorului, dirijorului, artistului si realizatorului TV Ioan Luchian Mihalea, nascut in anul 1951 si a fost ucis (asasinat) in apartamentul sau in anul 1993. Cele doua mari proiecte initiate si conduse de Ioan Luchian Mihalea, grupurile Song si MiniSong sunt mostenirea muzicala pe care artistul o lasa celor ce ii urmeaza.

Ioan Luchian Mihalea - dreapta sus
Ioan Luchian Mihalea – dreapta sus

Ioan Luchian Mihalea a fost casatorit si a avut un singur copil. Nu voi cita acele mizerii spuse pe seama artistului, sunt cunoscute si cred ca nu isi au locul nici aici si nici in pagina de pe wikipedia.

Numele sau este rezultatul unei copilarii zbuciumate, ramasa fara parinti, sotii Mihalea, este crescut de Elisabeta Luchian, artistul purtand numele ambeleor familii.

Apropiatii ii spuneau Oanta, casatoria sa de numai trei ani cu Adina, casatorie din care asa cum spuneam mai sus, a rezultalt baiatul lor, Ionut.

Ioan Luchian Mihalea a avut un frate natural si o sora de la mama adoptiva.  Pe langa activitatea corului Song si a variantei sale pentru copii, MiniSong Ioan Luchian Mihalea a performat si in televiziune, cu siguranta va aduceti aminte emisiunea TipTop, MiniTop.

Probabil ca cel mai mult ne vor lipsi in prag de iarna colindele, insa daca Ioan Luchian Mihalea va salasui vesnic in sufletele noastre, in amintirea noastra, inseamna ca voata sa nu s-a scurs in zadar.

Biografii noi:

  • Nu sunt biografii noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *