Liviu Tudan a fost pentru unii un idol iar pentru altii un exemplu. Pentru mine a fost cate putin din amandoua, nascut in Bucuresti la data de  29 noiembrie 1947, Liviu Tudan si formati asa Rosu si Negru a insemnat muzica buna si o incantare pentru cei ce i-au cunoscut muzica in anii 80. Formatia Rosu si Negru s-a format in anul 1963,  Nancy Brandes fiind unul dintre membrii marcanti alaturi de care a cantat Liviu Tudan.

Liviu Tudan
Liviu Tudan

Numele real al canaretului este Dumitru Tunsoiu, insa incepand cu anul 1965, acesta isi schimba numele in Liviu Tudan, preluat de la personajul principal din filmul Ultima noapte a copilariei, film in care artistul interperteaza rolul principal.

Cel mai mare regret est efaptul ca nu avem poze la o calitate suficient de buna pentru a fi publicate, asa ca va rugam sa ne furnizati voi, in cazul in care le detineti.

Canerul va pune capat suferintei muzicianului remarcabil care a fost Liviu Tudan in anul 2005, la data de 26 mai.

Primul disc marca Liviu Tudan & Rosu si Negru apare in 1976 cu titlul Flori de timp, urmeaza in 1984  Pseudofabula, apoi in 1985 Culori. Anul urmator, in 1986 se lanseaza cunoscutul album Alfabetul iar in 1987 lanseza albumul Semnul tau.

Liviu Tudan a fost si un compozitor prolific, mare parte din cantecele formatiei Rosu si Negru fiind compuse de artist, pe langa melodii compuse pentru Dida Dragan sau Angela Similea.

O pierdere grea pentru muzica progresiva din Romania, membru al mai multor formatii rock, cum ar fi Sideral sau Metronom, Liviu Tudan va fi mereu unul dintre cele mai indragite voci ale anilor 70 – 90. Daca iti place o melodie sau mai multe din repertoriul lui Liviu Tudan, esti invitat sa le postezi pe Facebook, pe pagina special creata pentru muzica a portalului e4TV.

Biografii noi:

  • Nu sunt biografii noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *