Probabil ca in curand nu vom mai avea despre ce actori sa discutam, marii nostri actori s-au stins si se sting in continuare, noua geberatie nereusind sa se ridice la nivelul inaintasilor. Unul dintre cei mai mari actori romani a fost Amza Pellea, cel care a fost si Nea Marin dar si Mihai Viteazul. Dupa ce am postat biografia marelui Amza, a venit vremea sa mai discutam odata despre minunatul om, nascut in Bailesti.

Nu era Revelion la care sa nu astepti momentele vesele cu Suca, Veta si Juvete. An de an l-am urmarit spunand snoave cu „bataie” despre intamplari reale puse pe seama consatenilor sai. Despre filmografie nici nu are rost sa amintim, ne-ar trebui un site special, incare sa discutam despre rolurile memorabile din filme.Va amintiti de Neamul Soimareștilor , de Atunci i-am condamnat pe toți la moarte sau de Cucerirea Angliei?

Indiferent ce am spune despre Amza Pellea e putin, insa in acest articol am vrut sa ne aducemaminte de Nea Marin, cel de la televizor si de ce nu cel din singura comedie semnata Sergiu Nicolaescu, unde Amza Pellea este actorul principal de doua ori, fiind si miliardarul si taranul roman. Eternul praz din diplomat era simbolul olteanului, insa daca urmaresti filmul cu atentie,vei descoperi si latura sa „spirituala” alaturi de cea comica. Oare vom avea parte candva de alti actori de talia lui Amza Pellea? Un alt Nea Marin, un alt Mihai Viteazul sau de ce nu un alt Ipu – va recomand sa cititi Moartea lui Ipu sau sa (re)vedeti filmul inspirat de nuvela lui  Titus Popovici.

Amza-Pellea-Mihai Viteazul
Amza Pellea pe Aleea Clasicilor – Walk of Fame

Biografii noi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *