Cand spunem comedie, spunem desigur si Dem Radulescu, un mare actor roman de comedie. Prietenii il numeau Bibanul, un actor, profesor si mai ales un mare om, Dem Radulescu s-a nascut la Ramnicu Valcea in anul 1931, la data  de 30 septembrie. Putini stiu insa ca marele Dem Radulescu avea multe talente, printre care si cel de sportiv. Insa desi a castigat chiar un trofeu in lumea sportului, Dem Radulescu a ales actoria si filmul.

Dupa ce a luptat in ringul de box la categoria mijlocie, Dem Radulescu a repurttat primul succes in lumea artei in anul 1956 , in piesa Steaguri pe turnuri. Evident ca nu putem omite prietenia cu Liviu Ciulei, care l-a distribuit in capodopera teatrala, O scrisoare pierduta a lui Ion Luca Caragiale.

Casatorit pentru multi ani cu actrita Paula Radulescu, a divortat in cele din urma si s-a casatorit cu o eleva asa de la IATC, actrita Adriana Schiopu cu care a avut si un copil, pe Irina Radulescu. Aceasta a devenit la randul ei actrita, jucand la Teatrul Mic.

In anul 2000, Dem Radulescu se stinge din viata la data de 17 septembrie, la Campina [ dupa cum scrie pe Wikipedia ] sau la Bucuresti dupa cum spun alte surse. Eu starui asupra decesului lui dem radulescu la Campina in urma unui infarct. Nu putem trece peste faptul ca Dem Radulescu a mai avut doi frati,m cu care s-a inteles de minune la pescaria talui lor din centrul orasului Ramnicu Valcea. Vom reveni cu date noi despre filmografia sa si evident despre cariera sa de actor de teatru.

Biografie Dem Radulescu
Biografie Dem Radulescu

Biografii noi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *