Numele real al artistei este Ioana Angela Similea si s-a nascut in comuna 1 Decembrie din judetul Ilfov in anul 1946 la data de 9 iulie. Angela Similea a incantat publicul cu vocea ei timp de mai bine de 4 decenii, o viat ade om am putea spune. Inca din copilarie Angela Similea si-a manifestat dragostea pentru muzica, cantand pana si in tramvai. Desi copilaria si adolescenta au fost marcate de severitatea mamai, astazi cand privim in urma, cariera Angelei Similea nu pare de loc aceea a aunei persoane timorate de parinti.

Inca din timpul liceului Angela Similea a facut cunostinta cu compozitorul George Grigoriu, care a descoperit talentrul sau si a reusit sa convinga familia artistei sa o lasa sa ia lectii de canto. Inceputurile artistice ale frumoasei Angela Similea isi au radacinile in anul 1965, dar adevarartul succes avea sa vina in 1970 la Cerbul de Aur. Urmeaza apoi ascensiunea, atat in tara dar si in strainate, Cehoslovacia si Bulgaria, iar l ascurt timp Angela Similea joaca in musicalul Corina.

Melodia „Să mori de dragoste rănită„, compusă de Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarată „melodia secolului al XX-lea” de către public

Iata ca nici dupa 1989 cariera Angelei Similiea nu s-a oprit, astazi dupa mai bine de 24 de ani de la Revolutie, Angela Similea ne incanta inca cu vocea ei in numeroasele concerte pe care le sustine in tara sau in strainatate, pentru comunitatea romaneasca.

Din 2011 Angela Similea este vaduva, sotul ei Raul-Victor Surdu-Soreanu, mai cunoscut ca Victor Surdu, parasind scena vietii. Mai multe poze cu artista gasiti pe FaceBook, aici. In 1998 primeste Discul de platina de la Electrecord, apoi in 2000 Discul de aur. In 2004 este decorata de Presedintele Romaniei cu Ordinul „Meritul Cultural” in grad de Cavaler, categoria B. Am amintit doar cateva din zecile de premii si distinctii primite de-a lungul carierei de Angela Similea.

Angela Similea
Angela Similea

Biografii noi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *