Azi se implinesc fix sase ani de cand Florian Pittis nu mai serbeaza ziua de nastere impreuna cu cei dragi. Vocea inconfundabila d ela Teleenciclopedia s-a stins din viata in 2007, demn si fara sa spuna nimanui ca deja destinul sau este scris. Pentru mine va ramane mereu cel ce canta melodia Vinovatii fara vina impreuna cu colegii din Pasarea Colibri.

Florian Pittis - in Memoriam 2013
Florian Pittis – in Memoriam 2013

Sunt curat la trup curat la suflet
Vreau sa-i înteleg si sa iubesc
Nu conteaza cât de lung am parul
Important e cât de mult gândesc.
Simt în trup pletosii daci, comati
Firea mea e saltul omenesc
Nu conteaza cât de lung am parul
Important e cât si cum gândesc.

Probabil ca a devenit mason pentru ca era ceea ce spunea, un suflet mare, mereu alaturi de noi. S-a nascut in anul 1943 la Bucuresti, desi cu totii il numeau „Motul Pittis”, a fost inainte de toate actor, Florian Pittis a fost prezent pe scena Teatrului Municipal „Lucia Sturza-Bulandra”, dar a fost si purtatorul de cuvant al Marii Loje Nationale din Romania.

Florian Pittis a cantat in tinerete alaturi de regretata Anda Calugareanu, ne-a incantat tineretea in Cenaclul Flacara, a recitat ca nimeni altul poezii. Vocea sa a ramas imprimata pe albumul Cantafabule, in melodia Invocatie, iar din 1992 a fost alaturi de  Mircea Baniciu, Mircea Vintila și Vladi Cnejevici, Pasarea Colibri.

Ideea lui Florian Pittis de a avea un radio care sa emita exclusiv pe internet a prins viata si s-a numit Radio 3net. A ramas sa-i duca mai departe lumina din suflet si priviri sotia sa, Niculina Anda. Putini stiu ca Florian Pittis a fost si regizor, am avut placerea sa vad in 1979 spectacolul sau Fata in fata cu lumea. Pe restul nu am putut sa le vad, insa va las pe voi sa le descoperiti. Nu sunt multe, doar inca sase!

Biografii noi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *