Am promis de curand ca vom scrie biografia lui Alexandru Arsinel, iata ca ne tinem de cuvant si va prezentam datele relevante despre comicul nascut in Dolhasca, un orasel din judetul Suceava cu doar 9.792 locuitori. Daca nu ar fi bucovinean, ai zice ca e oltean Alexandru Arsinel, altfel nu ar fi facut un cuplu nemuritor cu basarabeanca Stela Popescu.

Alexandru Arsinel
Alexandru Arsinel

Daca nu am sti deja ca va est esimpatic, am incecra sa-l prezentam pe Alexandru Arsinel intr-o lumina mai favorabila, dar asa e suficient doar  sa punctam datele sale biografice, restul oricum e istorie.

Pornit de pe bancile IATC-ului in anul 1962 – eu nici macar in plan nu eram – astazi Alexandru Arsinel este director al Teatrului de Revista „Constantin Tănase” din Bucuresti. L-am vazut pentru prima data la teatrul unde acum este director in 1984, cand evident era doar simplu actor.

Am aflat mai multe secrete din viata lui Alexandru Arsinel din CV-ul sau depus la institutia pe care o conduce. Astfel pentru cine e curios sa calculeze varsta actorului de comedie, anul nasterii este 1939, luna trecuta pe 4 iunie serband ziua de nastere.

Ca sa fie pe placul moldoveanului, a fost repartizat dupa absolvire exact unde-si dorea intreaga promotie 1962, la Tg. Mures. Asa a luat fiinta sectia in limba romana a teatrului de acolo.

Cei mai fericiti l-au gasit in curand la Bucuresti, la Gradina Boema, in roluri memorabile precum Paraschiv din muzicalul Groapa. Dar nici cinematografia nu i-a fost straina, sau televiziunea. Cand a indraznit sa cante pentru prima data la televizune, a fost o adevarata incantare, de atunci au trecut multi ani, iar Alexandru Arsinel s-a apucat deja de scris carti. Lista nesfarsit ade premii o puteti gasi fie pe wikipedia fie pe pagina sa de prezentare de la teatru. E prea mult de enumerat ca sa nu va lasam placerea sa descoeriti singuri aceasta lista.

Biografii noi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *