Probabil ca vi se pare exagerat titlul acestui site, cum adica Biografia tuturor Actorilor Romani? Ei bine, plecand de la blogul vechi, care timp de mai bine de patru ani a fost alaturi de toti iubitorii de film si teatru, amdecis sa va facem o bucurie si sa trecem de pe domeniul ablog la domeniul 4tv.info (for TV), car eimpreuna cu cele doua site-uri surori, e-Film si e-Seriale vor aduna toata experienta de pe blogurile remember si Actori Romani si o va transpune pe acest site.

Biografie Actori - Radu Beligan
Biografie Actori – Radu Beligan

Stim ca este mult de munca, stim ca nu este posibil ca pana la Craciunsa avem macar 10 % din baza de date gata de prezentare, stim multe, insa avem vointasi avem prieteni vechi.

Si daca prima poza este a maestrului Radu Beligan, nu este intamplator. Acum doua zile,cand a incoltit ideea acestui proiect, discutam cu o batrana din Israel, si cum depanam amintiri, mi-a zis: Nu pot uita cum acum peste 25 de ani, pe scena teatrului din Moscova, l-am vazut pentru prima data pe maestrul Radu Beligan. Toti stateau cu gura cascata si cu castile pe urechi, insa eu, eram privilegiata, stiam ce zicea. Nu am uitat acele clipe niciodata!

Aceste vorbe m-au uns la suflet, si desi l-am vazut jucand de zeci de ori pe scena Teatrului National, niciodata nu am vazut atatea cate a vazut prietena mea traita in Republica Moldova si fugita apoi in Israel.

Nascut in 1918, cu doar 8 ani mai tanar decat bunicul meu, acest monstru sacru al scenei romanesti, va avea cu siguranta o pagina de biografie pe site-ul nostru. Si daca vom beneficia de ajutorul vostru, al cititorilor, cu siguranta ca vom reusi sa completam foarte repede aceasta enciclopedia scurta a marilor nostri actori. Cel puti a celor ce au trait in ultimii 100 de ani pe meleaguri romanesti!

Sursa imagine: cinemagia.ro

Biografii noi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *