Numele real al indragitului Smiley este Andrei Tiberiu Maria – un pitestean nascut in anul de gratie 1983 la data de 27 iulie. Probabil ca toti sunt convinsi ca munca si cariera sa se rezuma la PRO TV si la formatia Simplu, ei bine – Smiley este producator, compozitor si actor. Probabil ca ati vazut si ati fost incantati de prestatia sa ca actor in filmul The Godmother – Nasa din 2011, sau daca vreti sa coboram in timp mai adaugam in filmografia actorului Smiley si Un film simplu – filmul pentru televizune unde joaca chiar rolul lui Smiley.

Cariera muzicala a lui Smiley este insa mai cunoscuta, poate chiar si mai apreciata. La varsta de 10 ani a descoperit ca e mai placut sa canti decat sa asculti muzica. Cel care a avut pentru prima data incredere in talentul lui Smiley a fost actorul Ioan Gyuri Pascu, care a mers pe mana lui si l-a lansat in muzica serioasa, oferindu-i primul album.

A urmat colaborarea cu CRBL, Omu Negru, Piticu si Francezu – probabil va aduceti aminte cu drag de acea perioada, cand ne incantau cu hit-urile lansate aproape lunar. Din anul  2001 Smiley s-a alaturat trupei Simplu, a urmat o perioada de mega succese, concerte in tara si in strainatate.

Melodia ”Dream girl” lansata in 2011 a fost un mega hit pe toate posturile de televiziune, aducand prestatia lui Smiley la nivelul celor mai cunoscuti si indragiti interpreti din Romania. Melodia lui Smiley a ocupat timp de 6 saăptamani consecutive primul loc in toate clasamentele muzicale din Romania.

Ca producator Smiley „se produce” la propria sa casa de productie [ ca sa facem un spirit de gluma – cum ar spune un celebru contemporan – sau o aroganta] HaHaHa Production. Cele trei albume ale lui Smiley sunt: In lipsa mea , Plec pe Marte si Acasa.

Smiley - n. 27 iulie 1983, Pitești -www: SmileyOnline.ro
Smiley – n. 27 iulie 1983, Pitești -www: SmileyOnline.ro

Biografii noi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *