Probabil ca Florin Piersic este cel mai indragit actor roman din filmele de aventuri, mai ales ca desi aflat la o varsta inaintata inca se mai tine de film si teatru. Iubaret din fire, cu un zambet cu totul aparte, Florin poiersic a jucat in nenumarate filme, incepand cu Batalia pentru Roma din anul 1968, seria Margelatu si pana la filmul Dunarea turnat in 2003 si cunoscut mai putin publicului larg.

Filme cu Florin Piersic

Haiducii lui Saptecai este un film unde Florin Piersic este evident haiduc, inlocuind cumva seria in care haiducul preferat era Ion Besoiu – in rolul lui Amza. Evident totul tine de Regizor, Dinu Cocea preferand un alt actor in locul lui Florin Piersic, care la randul sau este prezent sub chipul haiducului Anghel Saptecai. Alaturi de Marga Barbu in rolul hangitei, Colea Rautu – Mamulos si tatal lui Anghel – Florin Piersic face un rol de legenda.

In filmul regizat de Sergiu Nicolaescu, Mihai Viteazul Florin Piersic joaca un rol mai putin important, fiind unul din fratii Buzesti – Preda Buzescu. Dar poate va mai amintiti de Cuibul salamandrelor, un excelent film romanesc despre viata de pompier si sondor. In rolul principal este un alt mare actor – Gheorghe Dinica – George “Salamandra”. Pentru iubitorii de filme romanesti, saptamana aceasta filmul in care joaca si Florin Piersic poate fi vizionat de catre membrii Cinema 24h in mod gratuit. Mai multe detalii pe pagina noastra de FaceBook.

Filme cu Florin Piersic
Filme cu Florin Piersic

Biografii noi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *