Primul contact cu Al Pacino de care-mi amintesc a fost in filmul politist Serpico, cine l-a vazut probabil ca isi aduce aminte de drama unui plotist – filmul se bza pe fapte reale – care a avut ghinionul sa faca parte dintr-un grup de politisti corupti de la antidrog. Numele real al actorului nascut in  New York in cel mai rau famat cartier,  Bronx- este Alfredo James Pacino.

Al Pacino in Serpico
Al Pacino in Serpico

Nascut in 1940, Al Pacino este fiul lui Salvatore Pacino nascut in orasul Corleone din Sicilia. Inceputurile vietii celui ce avea sa devina un star de cinema au fost tulburi, legatura cu lumea filmului avea sa vina mai tarziu, iar startul nu parea sa fie unul promitator. Abia dupa succesul actorului Al Pacino din The Indian Wants the Bronx, viata sa s-a schimbat in bine.

Consacrarea avea sa vina odata cu seria de filme Nasul – The Godfather –  regizat de la fel de celebrul  Francis Ford Coppola. Cariera sa va incepe din acel moment sa urce, devenind actorul indragit de astazi.

Premiile castigate de Al PAcino in intreaga sa carierea – care nu s-a terminat – sunt numeroase, o sa amintim doar cateva, cum ar fi cel din 1973, cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea din Nasul. Am vazut filmul in armata, in 1984 – toata seria, a fost ceva exceptional.

Pentru rolul din Serpico a primit titlul de  cel mai bun actor intr-o drama, iar numarul nominalizarilor la Globul de aur sau Oscar ar putea umple o pagina. Viata sa amoroasa a avut de suferit din cauza carierei de succes, Al Pacino fiind toata viata burlac. Vom reveni in curand cu alte date intersante din biografia celui ce a devenit celebru prin imaginea lui Michael Corleone.

Biografii noi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *