George Mihaita a debutrat de tanar in cinematografie, dar probabil ca dintre toate filmele in care a jucat, Reconstituirea lui Pintilie a fost piatra de incercare pentru viitorul marelui nostru actor. Nascut in judetul Dambovita, in anul 1948, in comuna Moreni, Georege Mihaita a fost atat actor de teatru, dar si de film.

George Mihaita azi
George Mihaita azi

L-am admirat de cateva ori pe scena Teatrului de Comedie si o singura data la Teatrul L. S. Bulandra. Am ras mereu, nu stiu de ce, dar vazand cum joaca sau cum arata, rasul era mereu prima senzatie. Jurnalistul sportiv Tudor Mihaita este fiul sau, asa tata asa fiu, ambii talentati.

Este casatorit cu Delia Seceleanu, o alta mare actrita a teatrului romanesc, era si imposibil sa fie altfel. Ce se aseamana se atrage, se aduna.

Apreciat si de regretatul regizor Sergiu Nicolaescu, este chemat sa joace in Supravietuitorul, dupa ce jucase magistral in Capcana mercenarilor si Duelul in acelasi an, 1981 regizate de acelasi Sergiu Nicolaescu.

Lista filmelor si a pieselor de tatru in care a jucat este imensa, ar trebui sa stam cateva ore sa o completam, o gasiti oricum pe wikipedia, noi doar va reamintim cateva din evenimentele ce au marcat viata actualului director al Teatrului de Comedie din București.

Reconstituirea
Reconstituirea

Imi aduc cu placere aminte de George Mihaita, fac o paranteza – fata lui zambitoare parca se potriveste cu cea a copilului mereu vesel, pana si numele este parca un alint continuu- in rolul lui Guliță din Coana Chirița vizionat la Nationalul Bucurestean.

Mai tineti minte „prostanaul” de la tara, din seria Brigada Diverse? Imposibil sa nu va amintiti, fara el am fi mai saraci, mai lipsiti de umor, chiar si astazi.

Anul 1981 a fost pentru George Mihaita unul extrem de bun, dupa ce a jucat in regia lui Sergiu Nicolaescu, a fost randul Elisabetei Bostan sa-l cheme sa joace in Saltimbancii si apoi in Un saltimbanc la Polul Nord.

Cu siguranta ca vom asista la continuarea carierei sale de actor, caci Peneș Curcanul nu se poate opri aici. Este evident vorba de rolul sau din filmul Pentru Patrie.

Biografii noi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *