Stand de vorba cu redactorul e4RO am descoperit ca Sebastian Papaiani a fost prezent in mai toate productiile cinematografice romanesti, desi cu siguranta ca nu era Florin Piersic, a jucat teoretic in mai multe filme decat junele prim al teatrului romanesc.

Sebastian Papaiani - Pacala
Sebastian Papaiani – Pacala

Si tot stand de vorba cu prietenii din redactie, am mai descoperit ca multi actori romani, sunt de fapt cu samanta venita de departe, Sebastian Papaiani fiiind de fapt grec. Desigur ca mult mai bine i-a stat in Pacala, decat in rolul oricarui alt actor.

Numele grecesc al tatalui sau era Papayannis, transformat in mult mai celebrul Papaiani al nostru. A avut o copilarie grea, insa talentul biruie mereu, asa ca l-am putut admira in neuitatul serial Toate panzele sus, devenit marinar si prieten de nadejde.

Indragostit de Johnny Weissmuller despre care ar trebui sa scriem in curand cu siguranta, dar si de filmele cu John Wayne, a trebuit s alase Pitestiul natal si sa vina in Bucuresti.

Termina  Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica cu cinici ani inainte ca eu s ama nasc, adica in 1960. Oricum nu-l putem uita pe plutonierul Capsuna, asta nu se poate, si nici pe Alecu din comedia Asta seara dansam in familie, unde este partenerul si egalul inegalabilului Dem Radulescu.

Impreuna cu fost asotie Eugenia Giurgiu Papaiani a reusit sa aduca pe pamantul romanesc un urmas, pe fiul sau Sebastian, pentru a nu se incurca cu tatal prietenii zicandu-i Basti. Din pacate relatiile tata-fiu nu au fost niciodata prea calde, din cauza amorului pentru actorie, care l-a tinut departe de falimie pe Sebastian Papaiani. Astazi il regasim in mai toate telenovelele romanesti, probabil pentru a le da o greutate pe care altfel nu ar fi avuto.

Biografii noi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *