Cine nu a auzit inca de actorul Nae Lazarescu, probabil ca toti am auzit si evident l-am indragit in celebrele sale aparitii la televizor, impreuna cu al sau coleg Vasile Muraru. Dar probabil ca inca nimeni nu a avut curajul sa ne spuna mai mult despre actorul de comedie Nae Lazarescu, singurul lucru popularizat fiind nastera sa in Bucuresti la data de 8 septembrie 1941.

Nae Lazarescu
Nae Lazarescu

Iubitul interpret a studiat arta teatrala cu George Bacovia, iar daca  nu a straluct prin frumusetea exterioara, cu siguranta a reusit sa fie iubit datorita celei interioare. Povesteste des cum fura cirese din curtea vecinului sau, poetul Tudor Arghezii.

Astazi, cand scriu aceste randuri, aflam cu stupoare ca actorul Nae Lazarescu se afla internat la spital, fiind grav bolnav. Speram ca iubirea cu care-l incojoara toti cei care l-au admirat pe scena sau pe micul ecran sa-l tina in viata, sa nu se stinga si el, asemeni celor ce au plecat prea curand dintre noi.

La cei 71 de ani ai sai, Nae Lazarescu trece prin clipe grele, colegul sau de scena Vasile Muraru spera ca totul este legat de oboseala si de caldura prea mare.

Ma mira ca nu gasesti nicaieri mai mult decat 10 randuri, scrise in graba, despre un actor de comedie, credem ca merita mai mult din partea noastra, a spectatorilor, caci evident autoritatile nu stiu decat sa profite de pe urma lor, de ajutat cand este nevoie, stim cum merg treburile, avem proaspatul exemplu legat de Sobi Cseh.

Biografii noi:

One thought on “Biografie Nae Lazarescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *